Vandrerhjem i Norge

Et vandrerhjem, også kalt hostel er et lavbudsjettkonsept som gir de besøkende et trygt og varmt sted å sove for natten. Fasilitetene er ofte enkle, og man deler gjerne dusj og toalett med andre besøkende. Det er også normalt at man deler rom med flere andre besøkende for å gjøre det enda billigere.

hostelsI Norge finner man vandrerhjem overalt i landet. Det kan være gøy å besøke disse hvis man har interesse for å møte andre kulturer og bli kjent med nye mennesker. Ofte trekker backpackere og folk som reiser sammen i mindre grupper hit for å spare penger, og de har skjønt at når man er ute for reisens skyld så er det like greit å sove billig, og bruke pengene på mer fornuftige ting.

I Bergen har man et hostel som heter YMCA, her er det veldig god atmosfære, hyggelig betjening, og lave priser. For de som reiser lenge så kan de hjelpe deg med å få vasket klærne for en ok pris også.

For fjellfolket så finner man også billigalternativet på flere av de populære destinasjonene som Norefjell og Gol. Her kan det også lønne seg å spandere på seg ei lita køya i skogen som koster kanskje bittelite ekstra, men man kan være så mange man vil og det er kos å sitte rundt peisen i ei lita tømmerhytte med kortstokken og noe attåt.