Olav Thon og hans hotellimperium

Thon Hotels, Tidligere Rainbow Hotels er en kjede hoteller drevet at Thon-Gruppen som ble grunnlagt av den nå over 90 år gamle Olav Thon.

Denne kjeden med hoteller ble etablert i 1989, men allerede i 1974 da Olav kjøpte Hotel Bristol i Oslo la han grunnlaget for denne hotellkjeden. I 1983 kjøpte han Hotel Munch, og med det kom Oslos første holet med hotell/frokost løsningen som er så populær blant hotellene i dag. 6 år etter starter Olav kjeden «Rainbow Hotels» med 11 hoteller totalt i Norge.

Over de neste 5 årene har firmaet til Thon ekstrem vekst, og hotellene florerer. I 1995 kjøper Olav sitt første hotell i Utlandet. – i Brussel. Året etter kjøper Rainbow Hotels femstjernershotellet Summit Stanhope Hotel. Thon Hotels ble først navnet på kjeden nesten 10 år etter, og i dag har Thon Hotels over 61 hoteller i Norge, og seks hoteller i utlandet.

Det er ikke bare hotellnæringen Olav Thon har begitt seg utpå i løpet av sitt lange liv. Allerede som guttunge var han en kremmer man sjeldent så, og han sier selv at han fant inspirasjon til logoen sin fra hans startkapital på 600kr han fikk når han jobbet på pelsdyrgården til foreldrene. Han ferdet da inn til Oslo fra hjembygda i Hallingdal og solgte to reveskinn for den nette summen av 600kr. Han første kjøp i Oslo var en butikk slik at han kunne fortsette med salg av pels og annet til de flotte og de rike i Norges hovedstad.