Boutiquehoteller

Boutiquehoteller er en betegnelse på mellomstore hoteller med 10-100 rom. Disse hotellene er luksuriøse, og man finner dem i store byer, og også velplasserte steder som langs Norskekysten. Disse kan likne litt på «bed and Breakfast» konseptet, og noen hoteller kan kalle seg for begge deler. Disse hotellene finnes det mange av i byer som Los Angeles, London og New York.

Hotellene har ofte en ganske «hipp» stil, og mye samtidskunst og liknende henger på veggene. Hoteltypen dukket først opp på 80- tallet i London, San Fransisco og New York. Atmosfæren på hotellene er ofte unike, og disse hotellene blir ofte brukt av par for å komme seg vekk fra resten av verden noen dager. De har ofte bar, restaurant og 24 timers betjening. I tillegg er det noen ganger eget kjøleskap og til og med en komfyr så hvis man blir et sted lenge kan man lage sin egen mat og lagre sitt eget drikke.

Boutiquehoteller er ofte eid av enkeltpersoner, og det er sjeldent man ser to like hoteller i denne genren. Dessverre har de store kjedene tatt litt over her også, og kommet med egne Boutiquekonsepter, som har ødelagt litt av sjelen til disse unike småhotellene som ofte gir deg nye gode venner, og man bruker tiden sin til noe man virkelig setter pris på.